Sort by Views All Time

vaccin.live – Platforma care îți arată locurile disponibile în fiecare județ

vaccin.live – proiect făcut din inimă, la Sibiu

Un grup de tineri IT-iști din Sibiu au pus la punct o platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.

Echipa VACCIN.LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.

„A fost o necesitate. Atât noi cât și colaboratorii încercam să  programăm persoane care se încadrau în categoriile de vaccinare. Am observat că pierdeam foarte multi timp pentru că trebuia să intrăm permanent pe platforma #RoVaccinare ca să vedem dacă sunt locuri libere. De aici a plecat ideea să facem un sistem de notificare să ne anunțe automat dacă a apărut un loc liber, să putem face programarea. ”, Gabriel Cârjea, specialist IT.

Inițial platforma a funționat intern. Mai apoi, tinerii sibieni s-au gândit că această aplicație merită să fie folosită de oricine dorește. Impactul în primele zile a fost redus, dar s-a propagat fără indexare sau promovare plătită.

Persoanele interesate, pot vizualiza prin simpla accesare a site-ului https://vaccin.live în primul rând dacă sunt locuri disponibile, iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional prin SMS.

”VACCIN.LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.”, au declarat it-iștii sibieni.

Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați

1500 lei/copil

Codul fiscal a fost modificat prin Legea nr. 239/2020. Actualizarea introduce acest avantaj de maxim de 1500 lei/copil.

Părinții angajați pot să primească 1500 lei în plus de la angajator pentru fiecare copil înscris într-o formă de învățământ timpurie. Pentru această sumă angajatorul beneficiază de credit fiscal.

Măsura a fost gândită pentru părinții care vor să îi ducă pe cei mici la creșă sau grădiniță și să poată da randament maxim la locul de muncă. Este o soluție pentru familiile tinere care se gândesc prea mult înainte de a avea copii, sau pentru cei care se tem că nu găsesc un loc în creșele de stat. Creșe care sunt considerabil insuficiente și la Sibiu. Pentru a acoperi cererea de locuri pentru copiii foarte mici au apărut creșele private. Creșe care costă în medie 1500 lei pe lună pentru un copil.

Această lege vine in ajutorul angajatorilor care plătesc accesul copiilor angajatilor în creșe/grădinițe(de stat sau private).  Aceștia beneficiază de credit fiscal în limita unui plafon de maximum 1500 lei/lună.

1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați 1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați
Obținerea banilor nu este specificată, dar prevederile aceste legi pot fi puse în aplicare.

Creșa/grădinița care primeste copilul emite  factura pe numele angajatorului părintelui.  Angajatorul urmează să achite factura direct sau părintele plătește și primește banii de la angajator după ce acesta primește decontul.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Miei mai scumpi în 2021. Primele oi au fătat deja. VIDEO

Miei mai scumpi, furaje mai scumpe

Abia a trecut Crăciunul și ne gândim deja la Paște. La stânele din județul Sibiu au apărut primii miei și în fiecare zi alte oi fată. Fermierii își fac calcule să vadă dacă reușesc să-și acopere cheltuielile de peste iarnă. Speră ca de Paște prețul cărnii de miel să mai crească față de anul trecut pentru că și furajele s-au scumpit, iar altfel nu vor avea nici un câștig.

Astia-s mieii de circa 2 săptămâni, acesta are deja vreo 12 kilograme.Sunt miei zburați. Până la Paști, mieii o să cântărească 30-35 de kg.”, ne-a spus Ilie Stoica, crescătorul de oi din comuna Sadu.

La aceată stână din comuna Sadu, județul Sibiu, primii miei au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, iar fermierul are deja peste 200 de miei, unii miei mai mici alții ceva mai mari.

Fermierul ne-a arătat și mieii mici, de o zi sau două. Acești miei vor fi prea mari pentru Paște, dar a planificat în așa fel încât oile să fete și in februarie – martie. Așa mieii vor putea avea greutatea optimă pentru sacrificare.

Miei suficienți de Paște

Miei vor fi suficienți pentru Paște, iar fermierii speră că și prețul să mai crească anul acesta mai ales că furajele s-au scumpit iar cheltuielile lor s-au dublat.

Noi sperăm să putem vinde cu 30-35 de lei pe kilogram… Toate s-au scumpit, altfel nu ne putem scoate cheltuelile de peste iarnă, care s-au dublat. Porumbul s-a scumpit de la 50-60 de bani la 90 bani-1 leu per kilogram.”, a spus fermierul Ilie Stoica.

Primii miei născuți la începutul iernii au fost deja sacrificați, așa că fermierii pot mulge deja o parte din oi. Iar cu laptele muls pot face până la 15 kilograme de telemea proaspătă.

Telemeaua de oaie se vinde direct de la producător cu un preț de 22-24 de lei pe kilogram.

VIDEO AICI

3 actualizări pe platforma Vaccin.LIVE

Actualizări pe vaccin.live

Sibienii de la vaccin.LIVE au adus platformei mai multe actualizări. Trei dintre acestea îți facilitează accesul la descoperirea de noi doze aferente centrelor de vaccinare din fiecare județ, dar și un centralizator la nivel național.

Actualizare 1: Notificare centre noi + evidențiere în tabel

A fost introdusă o nouă funcționalitate, referitor la centrele noi publicate. În primul rând, centrele noi sunt evidențiate în listele pe județ, iar acum veți putea fi notificați la apariția de centre noi în județul de interes. Este suficient să te înscrii pentru oricare din centrele de vaccinare existente deja în județul tău, iar în momentul în care se publică noi centre, vei primi notificare automată pe E-mail.

”Începând de ieri am transmis peste 10.000 de notificări pentru utilizatorii deja înscriși pentru centrele noi apărute în județele Dolj, Caraș-Severin, Buzău și Hunedoara.”, transmit reprezentanții Vaccin.LIVE.

Persoanele interesate pot accesa acum https://vaccin.live și pot selecta județul și Centrul de vaccinare pentru care se dorește notificare, în cazul în care apar noi locuri de vaccinare și prin click pe clopoțelul de alertă se pot înscrie datele de contact pentru notificare urmând cei 4 pași afișati:

actualizare

actualizare

Actualizare 2: Lista completa a judetului

A fost introdusă posiblitatea de a afisa lista în intregime a județului. Pentru acest lucru fie se dă click pe simbolul (+) din partea de sus a tabelului sau se acceseaza din meniu pagina ”Harta” (https://vaccin.live/harta.html) si se selcteaza judetul. Lista oferă mai multe informații (Denumirea exactă a centrului), oferă posibilitatea de a fi listată și se actualizează la fel ca și lista din pagina principală.

Actualizare 3: Centralizator național

Pe prima pagină este afișată situația la nivel național pe tipuri de vaccinuri:

3 actualizări pe platforma Vaccin.LIVE

Important de știut dacă doriți să utilizați platforma:

  1. Pentru a fi notificat, trebuie să selectați ”clopoțelul” de alerta din dreptul centrului de vaccinare dorit și să parcurgeți pașii indicați;
  2. Dacă ați primit o alertă/notificare prin SMS sau prin E-mail, însă nu ați reușit să vă programați și doriți să fiți din nou notificat, este necesară o nouă înregistrare pentru notificare pe centrul de vaccinare dorit;
  3. Din cauza cererii foarte mare pentru locuri de vaccinare, locurile disponibile se epuizează foarte repede. Informațiile publicate pe https://vaccin.live pot fi afișate cu întârziere de câteva minute, așadar pot apărea situații în care deși primiți notificare, locurile să se epuizeze în foarte scurt timp pe platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/;
  4. Pe site-ul https://vaccin.live nu se pot face programări și nu putem da informații referitor la platforma de programare.

Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de către utilizatori.

”Menționăm că vaccin.live are până în acest moment peste 600.000 de vizitatori unici cu 2,6 milioane de vizualizări, au fost create peste 120.000 de înregistrări pentru alerte din care au fost transmise peste 40.000 de notificări pentru locuri noi disponibile de vaccinare respectiv pentru noi centre publicate. VACCIN●LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.„, transmit dezvoltatprii platformei Vaccin.LIVE


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Klaus Iohannis – Sfârșitul anului 2020 îl petrece la Sibiu – VIDEO


Klaus Iohannis a participat vineri dimineață la slujba din prima zi de Crăciun.

Ca de fiecare dată, Președintele României Klaus Iohannis a venit însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.

Aceștia își petrec sărbătorile de iară, acasă la Sibiu.

Klaus Iohannis întâmpinat de sibieni

La ieșirea din Biserica Sfânta Treime, cuplul prezidențial a fost așteptat de simpatizanți.

klaus iohannis

Șeful statului, Klaus Iohannis le-a urat tuturor:

„Crăciun Fericit! Să fiți sănătoși și bucuroși!“

Apoi, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre mașină alături de spp-iștii care îi însoțeau.

VIDEO

 

 

 

Plimbări cu sania trasă de câini la Muzeul Astra. Noutatea anului 2021! * VIDEO

Plimbări cu sania trasă de câini, pe alei * VIDEO aici!

O nouă atracție a Muzeului Astra din Sibiu: Plimbări cu sania trasă de câini! 10 caini, din rasele Malamult și Husky, îi fac pe vizitatori să se simtă ca în țările nordice. Numai că, la Sibiu aveți parte de un peisaj aparte. Căsuțele tradiționale acoperite de un strat zdravăn de nea sunt desprinse parcă din poveștile de odinioară.

Pregătirile unei astfel de experiențe începe dimineața foarte devreme. Atunci câinii sunt aduși la muzeu și începe pregătirea. După ce sunt băturte lanțurile în tăruși, câinii sunt scoși din remorca specială în care au fost transporatți aici.

După ce sunt verificați atent de către stăpânii lor, câini trec la următoarea etapă: montarea hamuurilor speciale. Operațiunea durează mai puțin de 5minute, numai dacă nu au prea mult chef de joacă și sar pe Daniel, partenerul de plimbare al câinilor.

Cu hamurile pe ei, câinii nu mai au stare!

Latră și se agită fără încetare. După ce au fost legați la sanie, cu greu îi mai poți ține pe loc. Pentru că ei își doresc un singur lucru: să alerge prin zăpadă cu sania după ei.

Cei mai impresionați au fost cei mici. Pe departe și cei mai dornici să fie purtați pe aleile muzeului pe sania trasă de câini. O tură cu sania trasă de frumoasele patrupede măsoară 1,5 km și durează aproximativ 10 minute. În acest weekend câinii zăpezii au plimbat aproximativ 50 de persoane.

Plimbările cu sania trasă de câini au fost organizate de Club Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna, club în care activează muzeuograful Daniel Tentiș Patrupedele sunt antrenate special să participe atât la concursuri cât și la plimbări de agrement.

Reprezentanții muzeului au transmis că acest atelier intercativ de plimbări cu sania trasă de câini se organizează și zilele următoare, atât timp cât sania mai poate aluneca pe ulițele satului românesc din Pădurea Dumbrava.

 

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro

 

 

 

 

Scroll to top