Sort by Views All Time

vaccin.live – Platforma care îți arată locurile disponibile în fiecare județ

vaccin.live – proiect făcut din inimă, la Sibiu

Un grup de tineri IT-iști din Sibiu au pus la punct o platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.

Echipa VACCIN.LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.

„A fost o necesitate. Atât noi cât și colaboratorii încercam să  programăm persoane care se încadrau în categoriile de vaccinare. Am observat că pierdeam foarte multi timp pentru că trebuia să intrăm permanent pe platforma #RoVaccinare ca să vedem dacă sunt locuri libere. De aici a plecat ideea să facem un sistem de notificare să ne anunțe automat dacă a apărut un loc liber, să putem face programarea. ”, Gabriel Cârjea, specialist IT.

Inițial platforma a funționat intern. Mai apoi, tinerii sibieni s-au gândit că această aplicație merită să fie folosită de oricine dorește. Impactul în primele zile a fost redus, dar s-a propagat fără indexare sau promovare plătită.

Persoanele interesate, pot vizualiza prin simpla accesare a site-ului https://vaccin.live în primul rând dacă sunt locuri disponibile, iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional prin SMS.

”VACCIN.LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.”, au declarat it-iștii sibieni.

Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


Sibiu, 3.05 = Urmează SCENARIUL ROȘU!?

ACTUALIZARE – Decizia vine după 48 de ore. Adică vineri 12 martie

Astăzi a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Având în vedere faptul că astăzi, rata de incidență la nivelul Municipiului a depășit ușor pragul de 3/1000 de locuitori și ținând cont că măsurile au ca termen de punere în aplicare maximum de 48 de ore, împreună cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență am hotărât ca în cele 48 de ore pe care le avem la dispoziție, să analizăm atent situația epidemiologică și să luăm măsurile care se impun, după caz, spre finalul acestui interval de timp. Am decis să procedăm astfel, în urma consultărilor pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.” transmite Mircea-Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu

Hotărârii nr. 22/2021

Rata de incidență cumulată la nivelul municipiului a trecut de 3 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul județului, rata publicată astăzi de Instituția Prefectului este de 1,92 la mia de locuitori.

4 localități cu rata peste 3/1000 de locuitori

​​Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să decidă noile măsuri după reintrarea Sibiului în „zona roșie ”de COVID-19. Cu rata de peste 3 la jia de locuitori sunt și localitățile Șelimbăr, Cârța și Orlat.

În scenariul roșu, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol sau sălile de jocuri de noroc.

Când rata de infectare cu coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, vor putea participa la ore cu prezență fizică la școală toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și până la jumătate din elevii din clasele terminale.

În 7 martie, pentru o rată de 3.12, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Klaus Iohannis – Sfârșitul anului 2020 îl petrece la Sibiu – VIDEO


Klaus Iohannis a participat vineri dimineață la slujba din prima zi de Crăciun.

Ca de fiecare dată, Președintele României Klaus Iohannis a venit însoțit de soția sa, Carmen Iohannis.

Aceștia își petrec sărbătorile de iară, acasă la Sibiu.

Klaus Iohannis întâmpinat de sibieni

La ieșirea din Biserica Sfânta Treime, cuplul prezidențial a fost așteptat de simpatizanți.

klaus iohannis

Șeful statului, Klaus Iohannis le-a urat tuturor:

„Crăciun Fericit! Să fiți sănătoși și bucuroși!“

Apoi, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre mașină alături de spp-iștii care îi însoțeau.

VIDEO

 

 

 

Miei mai scumpi în 2021. Primele oi au fătat deja. VIDEO

Miei mai scumpi, furaje mai scumpe

Abia a trecut Crăciunul și ne gândim deja la Paște. La stânele din județul Sibiu au apărut primii miei și în fiecare zi alte oi fată. Fermierii își fac calcule să vadă dacă reușesc să-și acopere cheltuielile de peste iarnă. Speră ca de Paște prețul cărnii de miel să mai crească față de anul trecut pentru că și furajele s-au scumpit, iar altfel nu vor avea nici un câștig.

Astia-s mieii de circa 2 săptămâni, acesta are deja vreo 12 kilograme.Sunt miei zburați. Până la Paști, mieii o să cântărească 30-35 de kg.”, ne-a spus Ilie Stoica, crescătorul de oi din comuna Sadu.

La aceată stână din comuna Sadu, județul Sibiu, primii miei au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, iar fermierul are deja peste 200 de miei, unii miei mai mici alții ceva mai mari.

Fermierul ne-a arătat și mieii mici, de o zi sau două. Acești miei vor fi prea mari pentru Paște, dar a planificat în așa fel încât oile să fete și in februarie – martie. Așa mieii vor putea avea greutatea optimă pentru sacrificare.

Miei suficienți de Paște

Miei vor fi suficienți pentru Paște, iar fermierii speră că și prețul să mai crească anul acesta mai ales că furajele s-au scumpit iar cheltuielile lor s-au dublat.

Noi sperăm să putem vinde cu 30-35 de lei pe kilogram… Toate s-au scumpit, altfel nu ne putem scoate cheltuelile de peste iarnă, care s-au dublat. Porumbul s-a scumpit de la 50-60 de bani la 90 bani-1 leu per kilogram.”, a spus fermierul Ilie Stoica.

Primii miei născuți la începutul iernii au fost deja sacrificați, așa că fermierii pot mulge deja o parte din oi. Iar cu laptele muls pot face până la 15 kilograme de telemea proaspătă.

Telemeaua de oaie se vinde direct de la producător cu un preț de 22-24 de lei pe kilogram.

VIDEO AICI

1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați

1500 lei/copil

Codul fiscal a fost modificat prin Legea nr. 239/2020. Actualizarea introduce acest avantaj de maxim de 1500 lei/copil.

Părinții angajați pot să primească 1500 lei în plus de la angajator pentru fiecare copil înscris într-o formă de învățământ timpurie. Pentru această sumă angajatorul beneficiază de credit fiscal.

Măsura a fost gândită pentru părinții care vor să îi ducă pe cei mici la creșă sau grădiniță și să poată da randament maxim la locul de muncă. Este o soluție pentru familiile tinere care se gândesc prea mult înainte de a avea copii, sau pentru cei care se tem că nu găsesc un loc în creșele de stat. Creșe care sunt considerabil insuficiente și la Sibiu. Pentru a acoperi cererea de locuri pentru copiii foarte mici au apărut creșele private. Creșe care costă în medie 1500 lei pe lună pentru un copil.

Această lege vine in ajutorul angajatorilor care plătesc accesul copiilor angajatilor în creșe/grădinițe(de stat sau private).  Aceștia beneficiază de credit fiscal în limita unui plafon de maximum 1500 lei/lună.

1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați 1500 lei pentru fiecare copil, dacă părinții sunt angajați
Obținerea banilor nu este specificată, dar prevederile aceste legi pot fi puse în aplicare.

Creșa/grădinița care primeste copilul emite  factura pe numele angajatorului părintelui.  Angajatorul urmează să achite factura direct sau părintele plătește și primește banii de la angajator după ce acesta primește decontul.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Vom avea iluminat festiv în Sibiu. Brad de 24m

Vom avea iluminat festiv în Sibiu și anul acesta, în plină pandemie. Municipalitatea a început să instaleze iluminatul de sărbători în Sibiu. Vom avea și anul acesta brad, înalt de 24m. Iluminatul festiv trebuie să fie instalat și funcțional în piețele centrale și zona istorică până la mijlocul lunii noiembrie. Iar până în 27 noiembrie, celelalte artere din oraș vor fi împodobite cu ornamentele luminoase.

Brad de 24m. Iluminat festiv ca în 2019

“Anul acesta va fi un Crăciun altfel, când trebuie să fim cu toții responsabili și să respectăm măsurile de protecție. Nu am cumpărat ornamente noi, mai ales în acest context dificil și din punct de vedere financiar, dar știu că sibienii se vor bucura să revadă Sibiul îmbrăcat în hainele sărbătorilor ”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În Piața Mare se instalează deja cupola de lumini și urmează să fie montate ornamentele pe cei 8 stâlpi centrali și țurțuri luminoși pe streșinile caselor din Piață. Apoi se va instala și bradul de Crăciun achiziționat anul trecut, înalt de 24 de metri și împodobit cu globuri aurii, roșii și argintii.

În Piața Mică vor fi ornați stâlpii de iluminat și streșinile, iar în fața Casei Artelor va fi montat un al doilea brad de Crăciun. Pe Podul Minciunilor va fi amplasată și anul acesta cupola de lumini care a devenit una dintre mărcile Sibiului în sărbătoare. Ornamente se vor amplasa și în Piața Huet, pe bulevardul Bălcescu și în parcul și pe strada Cetății, pe str. G-ral Magheru și strada Avram Iancu.

Scroll to top