Default – 4 Column

Stadionul Municipal din Sibiu a fost omologat de LPF

Stadionul sibian gata de meciurile oficiale

Stadionul din Parcul Sub Arini a fost omologat de către Liga Profesionistă de Fotbal. Municipalul are o capacitate de peste 13 mii de locuri.

Gazonul este natural, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Suprafața de joc a noului stadion măsoară 105 metri lungime pe 68 lățime.

Primul meci oficial va fi în 10 decembrie. Atunci FC Hermannstadt și Farul Constanța, vor juca de la ora 19.00, meciul programat pentru etapa a 20-a din Superliga României.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

1 Decembrie la Muzeul ASTRA

1 Decembrie: gastronomie, educație și interactivitate

1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, s-a pregătit un program axat pe trei coordonate: gastronomie, educație și interactivitate. Toate activitățile vor fi organizate în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, între orele 10-15, și vor utiliza resurse interne, în sensul că preparatele vor fi (pre)gătite de angajații muzeului, care vor folosi în acest scop recolta din grădina Muzeului ASTRA.

,,Programul Târgul de Țară, Gradină și Peisaj a prezentat, în premieră, tiparul grădinilor din diverse zone ale României, ceea ce se cultivă în funcție de sezon, modul de valorizare, conservare dar și sustenabilitatea produselor adaptate zonei de proximitate. Din cămara Muzeului ASTRA, noi – angajații Muzeului ASTRA – vom găti pentru vizitatori produse de post sau ,,de dulce”, dar și rețete din perioada interbelică. În acest mod vom marca unitatea și diversitatea ruralității din ,,România dodoloață”. Rolul evenimentelor gastronomice este de a constientiza hrana ca sustenabilitate, modul în care gospăodăria rurală își drămuia resursele și modele din trecut care ar putea fi adaptate astăzi pentru reducerea risipei alimentare inexistente, odată, în mediul rural din România.

Dorim să marcăm ziua de 1 decembrie și prin asemănările gastronomice din regiunile istorice. Cinstim pe cei care au generat statul unitar român prin recuperarea elementelor identitare care se găseau ,,de la Nistru pân la Tisa”, de la Dunăre la Crișuri, în tot arcul carpatic, în dealurile de vest și subcarpatice, în podișuri, lunci și câmpii. Vom avea ateliere educaționale, curatorierea perioadei unirii și asumarea unirii de etniile conlocuitoare. Vă așteptăm în fabulosul Muzeu în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu o parte din conducerea instituției la cârma ofertei culturale! Merită să ne călcați pragul!”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager Muzeul ASTRA

Miercuri, 30 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Andrei, fiind dezlegare la pește, Muzeul ASTRA invită publicul la degustarea unor rețete bazate pe pește de apă dulce din bazinul hidrografic al României. La Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, se va servi crap românesc, borș din peste, plachie și icre de știucă, toate pregătite după un rețetar folosit în bucătăria rurală românească. Încercăm astfel să conștientizăm populația de consumul sustenabil al peștelui de apă dulce, mai rar utilizat în restaurant sau în gospodăria proprie. Vom comunica vizitatorilor toate rețetele tradiționale, dar și ce ingrediente sunt folosite, inclusiv produsele conservate din grădina Muzeului ASTRA. Acest atelier gastronomic se va derula până la epuizarea porțiilor.

Joi, 1 decembrie, tot din și în gospodăria muzeului, la Târgul de țară, se va pregăti supă din carne de rață și friptură de rață cu garnitură de cartofi, varză cu carne de oaie, specifică păstorior transhumanți. În același cadru, vom organiza un atelier de pregătire a cărnii de Mangalița pentru afumat. Vom face cârnați, carne la borcan (garniță) jumări și slănină pentru consuervare / afumare, toate din carne de porc din rasa Mangalița.

De Ziua Națională a României, Muzeul ASTRA organizează un atelier gastronomic la Gospodăria de viticultor din Șeica, monument functional în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici, între orele între orele 11.00-15.00, vom face mere coapte la cuptor și vom servi vizitatorii cu pâine cu untura și ceapă. Tot aici vom amenaja și un atelier interactiv de împletit brățări cu tricolor.

Vineri, 2 decembrie, se va găti cartofi fierți cu moare de varză, mazăre grasă (fasole) cu ceapă rântăluită (pentru cei care postesc) și cârnaț prăjit. Sunt rețete specifice acestei perioade, dar și zonelor rurale din România, produsele fiind din grădina Muzeului ASTRA.

Toate preparatele vor fi asezonate cu o pâine proaspătă, făcută pe vatra cuptorului de la Târgul de țară.

În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, între orele 10.00 – 16.00, Muzeul ASTRA organizează un atelier educational dedicat vizitatorilor de toate vârstele. Acesta va avea loc la Școala din Ticera și pe platforma Etno Tehno Parc, unde muzeografii și educatorii muzeali au pregătit o incursiune pe harta României de la 1918. Descoperim aici, împreună cu vizitatorii veniți cu mic cu mare, tot ce este specific unei zone istorice, etnografice prin intermediul portului popular. Cei interesați pot chiar să probeze uniformele armatei române, purtate de țăranii români în perioada Primului Război Mondial. De asemenea, povestea Marii Uniri este reliefată în acest spațiu și de obiectele din colecțiile Muzeului ASTRA: fotografii și cărți vechi de la începutul secolului XX.

Accesul se va face în baza abonamentului sau biletului de intrare în Muzeul ASTRA

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

1 decembrie. Daniela Cîmpean

1 decembrie. Mesaj transmis de Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean

”Dragi sibieni, dragi români,

Indiferent unde ne aflăm în lume și ce facem fiecare, avem cu toții ceva în comun: patria și sângele de român. Suntem plămădiți din iubire, înzestrați cu bunătate și răbdare, forță, empatie și cu un spirit patriotic pe care îl dovedim, mai ales, atunci când ne este greu. În perioade dificile se clădesc și se dovedesc caracterele, iar noi știm să arătăm unitate și solidaritate în momentele de restriște.

Nu de puține ori am fost puși la încercare, însă, împreună, am găsit resurse pentru a depăși provocările. Suntem optimiști și creativi, avem credință și suntem puternici!

Să ne bucurăm de călătoria prin viață, indiferent de ce ne aduce aceasta, amintindu-ne în fiecare clipă că, împreună, putem depăși orice obstacol.

La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”, a transmis Daniela Cîmpean, cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

De ce jocurile de noroc în realitate virtuală nu sunt cea mai reușită opțiune (încă)?

Imaginează-ți că joci păcănele online iar rolele par să se învârtă chiar în fața ta. Sau că jucați poker online într-un cadru în care te simți ca la o masă reală. Aceste scenarii reprezintă promisiunea jocurilor de realitate virtuală. Oferă potențialul de a te aduce mai aproape de acțiunea jocurilor de noroc din cazinouri și de a te învăța cum faci bani de acasa.

Realitatea virtuală pare grozavă în teorie, dar încă nu este pe deplin pusă în practică. Care sunt principalele motive din spatele faptului că jocurile realitate virtuală nu au încă succes?

Vom discuta șapte motive pentru care realitate virtuală nu acaparează (încă) lumea jocurilor online. De asemenea, vom aborda și motivele pentru care realitatea virtuală are încă șanse de succes în viitor.

1. Puține site-uri de jocuri de noroc oferă produse de realitate virtuală

SlotsMillions a devenit primul cazino online care a lansat un produs de realitate virtuală cu drepturi depline în 2015. Cazinoul lor VR este cel mai impresionant și oferă o experiență mai apropiată de viață decât alte site-uri de jocuri de noroc pe internet.

Cazinoul SlotsMillions VR este amplasat la etajul 80 al unui zgârie-nori. Poți să te plimbi prin cazino, să vizitezi barul, să te așezi pe mobilierul din lounge și să te uiți la aparate de joc.

Acest site oferă o perspectivă cu totul unică asupra jocurilor de noroc. Din păcate, puține alte companii au urmat exemplul de la lansarea SlotsMillions VR.

Realitatea virtuală este încă foarte puțin deservită în rândul site-urilor de jocuri de noroc, puține companii făcând pasul în lumea virtuală.

PokerStars a lansat recent o cameră de poker online VR. Cu toate acestea, PokerStars VR se află acum în faza de testare beta și este disponibilă doar pentru bani virtuali.

Este greu să te aștepți ca jucătorii să fie entuziasmați de realitatea virtuală atunci când nu există aproape nici un loc de joc. Lipsa de opțiuni înseamnă, de asemenea, că mai puține site-uri promovează VR, ceea ce contribuie la interesul limitat.

2. Experiența VR încă nu este grozavă

Tehnologia realității virtuale există încă din anii 1950. A primit un mare impuls în anii 1980, când companii precum Nintendo au experimentat cu produse VR.

Dar Nintendo Virtual Boy a fost un mare eșec, deoarece produsul nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. De asemenea, impulsul VR de la acea vreme a murit la scurt timp după aceea din cauza lipsei de interes.

Tehnologia s-a îmbunătățit, cu siguranță, în prezent. Cu toate acestea, jocurile VR sunt în continuare mai mult o modă decât ceea ce oferă în realitate.

Slotul Gonzo’s Quest de la NetEnt este un exemplu perfect al acestui punct. Gonzo’s Quest a fost lansat inițial în 2009 și de atunci a devenit unul dintre cele mai mari succese din istoria sloturilor online.

Nu este o surpriză de ce NetEnt a ales Gonzo’s Quest pentru a fi prima lor lansare în lumea realității virtuale. Dar în timp ce acest slot a fost revoluționar la lansarea sa, versiunea VR nu prea merită să fie sărbătorită.

Gonzo’s Quest VR îți oferă un prim-plan al acțiunii, ceea ce se presupune că face ca lucrurile să pară mai realiste. Din păcate, grafica de prim-plan este mult mai proastă decât versiunea 3D obișnuită.

NetEnt a lansat de atunci Jack and the Beanstalk în format de realitate virtuală. Acest joc oferă o experiență mai bună, dar tot nu este ceea ce te-ai aștepta de la jocurile VR moderne.

3. Selecția de jocuri de realitate virtuală este redusă

În plus față de numărul limitat de site-uri de cazinou și poker pe internet implicate în realitatea virtuală, mai puțini dezvoltatori de jocuri intră în acest spațiu.

Tocmai am discutat despre modul în care NetEnt a lansat sloturi VR. Dar ei sunt un deschizător de drumuri pe care puțini încă nu l-au urmat.

Este greu pentru alți producători de jocuri să lanseze mai multe titluri atunci când nimeni nu se grăbește să joace ofertele actuale.

NetEnt este, fără îndoială, cel mai de succes dezvoltator de jocuri de cazino online din prezent. Prin urmare, își pot permite să își asume riscul de a fi un pionier al realității virtuale.

Producătorii mai mici de jocuri, pe de altă parte, nu își pot permite să cheltuiască milioane de dolari în această industrie înainte ca aceasta să fie pregătită. Numărul limitat de jocuri disponibile a afectat adoptarea VR.

4. Nu mulți oameni dețin o cască VR

Nu poți încerca realitatea virtuală până când nu deții o cască, sau cel puțin nu cunoști pe cineva care are una. Doar un mic procent de oameni dețin în prezent o cască VR.

20 de milioane de căști de realitate virtuală au fost vândute în 2017. Deși pare un număr mare, acesta pălește în comparație cu cele 1,54 miliarde de smartphone-uri care au fost vândute în același an.

De asemenea, sistemele de jocuri video pe consolă s-au dovedit a fi mult mai populare decât produsele VR până în acest moment. Numai PlayStation 4 a vândut 70 de milioane de console pe parcursul anului 2017.

Oamenii au opțiunea de a achiziționa o cască VR odată cu PlayStation 4. Dar doar 1,5% dintre cei care au cumpărat consola au achiziționat și casca asortată.

În lume trăiesc peste 7,7 miliarde de oameni. Cele 20 de milioane de persoane care au cumpărat un sistem de realitate virtuală în 2017 reprezintă doar 0,26% din populație.

Concluzie

Jocurile de noroc în realitatea virtuală au fost într-o obscuritate relativă în ultimii câțiva ani. Mișcarea limitată în acest spațiu face să ne întrebăm când/ dacă VR va deveni o parte mai mare a jocurilor online. În prezent, mai mulți factori împiedică realitatea virtuală să se înrădăcineze mai mult în jocurile de noroc.

Cea mai mare problemă este că pur și simplu nu există suficiente cazinouri, site-uri de poker și jocuri disponibile. Este greu pentru oricine să se entuziasmeze de jocurile de noroc VR atunci când are doar 2-3 site-uri din care să aleagă.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru 25 de copii din Poplaca

Moș Nicolae, prin Barbers Arena, a adus veselie la Poplaca

Moș Nicolae a venit mai devreme pentru copiii din comuna Poplaca. Asociația de părinți Trăiește, Iubește, Zâmbește, pentru VIITOR! din comuna Poplaca, împreună cu membrii salonului BARBERS ARENA, au participat la o acțiune caritabilă. Sâmbătă, 26 noiembrie, copiii comunei au beneficiat de un tuns “ca la carte”.

”Prin acest act de caritate, am dorit să ne arătăm recunoștința tuturor părinților care au contribuit la înființarea asociației. Mii de mulțumiri hair-stiliștilor și nu în ultimul rând, mulțumim și primăriei locale! Mulțumim părinților pentru încrederea acordată!”, transmit reprezentații asociației.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Muzică în Catedrala Luterană, ultimele 6 concerte

Muzică în Catedrala Luterană, 2-17 decembrie

Muzică în Catedrala Luterană, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022, a ajuns la ultimele 6 concerte. Astfel, începând cu data de 02 decembrie 2022 și până în data de 17 decembrie 2022 se vor susține concerte în fiecare zi de vineri de la ora 12:00 și sâmbătă de la ora 19:00.

Concertele prezentate vor avea ca tematică centrală sărbatorile de iarnă, Sărbatoarea Nașterii Domnului fiind prilej de bucurie și sărbătoare, dar și motiv de contemplare asupra existenței, de regăsire și reculgere la sfârșit de an.

Printre artiștii invitați se numără și ansamblul Tromba Felix, compus din Sandor Medve, David Jurca Zorlențan, Ion Palagniuc, Alin Stefan Roman și Gheorghe Simion Ianța, care vor bucura publicul cu un concert de colinzi în data de 10 decembrie 2022, începand cu ora 19:00.

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru adulţi pentru concertul care va avea loc sâmbătă, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri. Biletele pot fi achiziţionate din chişocul aflat în Ferula Bisericii.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Moș Crăciun și Crăciunița de închiriat, de la 200 lei

Moș Crăciun și Crăciunița lui pot fi închiriați din nou de la Crucea Roșie Sibiu

Moșul și Crăciunița lui pot veni din nou în casele sibienilor, contra unei donații pentru Crucea Roșie Sibiu. Acest ”serviciu” are o vechime de peste 14 ani și revine după o pauză de 2 ani.

”Anul acesta avem costume noi atât pentru Moș Crăciun cât și pentru Crăciunița lui. Cei care doresc să-l invite în Ajun de Crăciun în casele lor, o pot face contactându-ne la 0741 118 975 sau scriindu-ne la sibiu@crucearosie.ro.”, a declarat Raluca Morar, directorul Crucea Roșie Sibiu

Taxa pentru familii variază între 200 si 500 ron în funcție de numărul de copii iar pentru petrecerile private, firme și grădinițe taxa este de 500 ron.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

CFR a lansat 2 licitații pentru materiale de cale

CFR SA – 39,11 milioane lei pentru traverse din lemn, traverse speciale și  seturi de cleme elastice

CFR (Compania Naţională de Căi Ferate)  a lansat două licitaţii pentru achiziția de materiale de cale – 20.000 de traverse normale și speciale din lemn impregnate, 4000 mc de traverse speciale din lemn impregnate și 160.000 de seturi de cleme elastice -, în valoare totală de 39.117.316,69 lei, materiale necesare pentru lucrările de reparații la suprastructura căii ferate – pe liniile directe, din stații, liniile de pe poduri și terasamentele adiacente, inclusiv la liniile de cale largă sau încălecată.

Achiziția de traverse de lemn pentru calea ferată este necesară pentru asigurarea bazei materiale în cadrul lucrărilor de întreținere/reparație a căii, lucrări efectuate în scopul menținerii acesteia în toleranțele instructionale, astfel încât circulația trenurilor CFR să se desfășoare cu vitezele proiectate, concomitent cu creșterea gradului de siguranță a circulației și de sporire a regularității traficului feroviar, prin eliminarea unor situații care pot conduce la întreruperea/restrictionarea circulației.

Procedura de licitație pentru achiziția de traverse din lemn impregnate, în valoarea totală estimată a de 22.310.890 de lei, este împărțită în 5 loturi, anunță CFR SA, și anume:

  • Lotul 1 – 10.000 bucăți de traverse normale din lemn, impregnate, folosite în cadrul lucrărilor de reparații linii curente, directe, secundare sau de primire-expediere
  • Lotul 2 – 3000 mc de traverse speciale din lemn impregnate pentru aparate de cale
  • Lotul 3 – 1000 mc de traverse speciale din lemn impregnate pentru poduri folosite în cadrul lucrărilor de reparații la liniile de pe poduri și terasamentele adiacente podurilor
  • Lotul 4 – 5000 bucăți de traverse speciale din lemn, impregnate, pentru cale largă 2,80 m, impregnate, folosite în cadrul lucrărilor de reparații linii cu ecartament larg, linii curente, directe, secundare sau de primire-expediere
  • Lotul 5 – 5000 bucăți de traverse speciale din lemn, impregnate, pentru cale încălecată 3,10 m, impregnate, folosite în cadrul lucrărilor de reparații linii cu ecartament normal și larg, linii curente, directe, secundare sau de primire-expediere

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare și deschiderea ofertelor este de 17 ianuarie 2023, ora 15:00. Anunţul de participare cu nr. CN1049570/19.11.2022 este disponibil în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro, anunță reprezentanții CFR SA.

Procedura de licitație pentru achiziția a 160.000 de seturi de cleme elastice (SKL 24) – elemente de prindere a șinei de traversă – are o valoare estimată de 16.806.722,69 lei, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare și deschiderea ofertelor fiind 10 ianuarie 2023, ora 15:00. Anunţul de participare cu nr. CN1049564/19.11.2022 este disponibil în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Clemele elastice (SFL 24) sunt elementele care asigură prinderea șinei de traversă, fiind confecționate din oțeluri speciale cu o rezistență mecanică sporită. Acestea sunt folosite în cadrul lucrărilor de reparații linii CF, în special pe sectoare de linii cu trafic intens, principalul beneficiu al elementelor de prindere fiind menținerea gradului de siguranță în traficul feroviar, contribuind totodată și la reducerea cheltuielilor de exploatare.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top