Default – 3 Column

DJ 106 B Ocna Sibiului-Țapu în 2 ani trebuie să fie reabilitat

DJ 106 B Ocna Sibiului– Țapu a primit ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului județean

Consiliul Județean Sibiu începe săptămâna cu vești foarte bune și mult așteptate de o mare parte din cetățenii afectați de starea degradată a drumului județean DJ 106 B. Luni, 18 octombrie 2021, a fost predat amplasamentul și s-a emis ordinul de începere a lucrărilor.

La această acțiune care a avut loc la sediul Primăriei Orașului Ocna Sibiului au participat din partea Direcției Strategii Proiecte a CJ Sibiu: Andreea Farcașiu, șef Serviciu Managementul Proiectelor, și ing.Cristian Căprioreanu, din partea Direcției Tehnice: ing.Horia Brad; reprezentanți ai constructorului, dirigintele de șantier și șeful de lucrări, reprezentanți ai deținătorilor de rețele de utilități, precum și primarii localităților prin care trece drumul județean DJ 106 B: Ocna Sibiului, Șura Mică, Loamneș, Micăsasa.

”A fost o perioadă mai lungă ca de obicei între semnarea contractului de finanțare și momentul în care au început lucrările, din cauza reluării în două rânduri a procedurilor de licitație. În aceste condiții, timpul de finalizare a trebuit redus de la 36 de luni la 24, însă mizăm pe capacitatea de mobilizare a constructorului, care ne-a convins prin seriozitatea cu care a executat modernizarea drumului județean DJ 141 B Mediaș – Bârghiș, o altă investiție a Consiliului Județean Sibiu. Fac un apel la susținerea acestei investiții de către toți factorii decidenți și adresez rugămintea ca deținătorii de rețele de utilități și primarii să colaboreze cu promptitudine cu constructorul”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Într-o primă fază, constructorul va consolida acele tronsoane de drum care sunt foarte afectate, cum este cazul între Hașag și Șoroștin, urmând ca lucrările să fie abordate dinspre Șura Mică și nu dinspre Țapu, tocmai pentru a lăsa timp comunei Micăsasa să finalizeze lucrările la rețeaua de canalizare, întrucât este important ca investițiile locale să fie corelate cu cele județene.

Pe parcursul celor doi ani, cât este durata de execuție, constructorul va realiza următoarele lucrări:
• consolidarea drumului în zonele vulnerabile la alunecări de teren
• două treceri la nivel cu cale ferată modernizate
• cinci poduri reabilitate
• două poduri construite
• platforma rutieră refăcută
• rigole
• podețe reabilitate
• drumuri laterale amenajate
• accesul la proprietăți
• parcări
• stații de autobuz cu adăposturi pentru călători

”Tronsonul din DJ 106 B care tranzitează comuna Șura Mică este tot peticit, nu s-a mai intervenit de foarte mult timp pe el, acostamentele sunt degradate, iar traficul rutirer este foarte intens, de primăvara până toamna când oamenii merg în stațiunea Ocna Sibiului. Modernizarea drumului de către Consiliul Județean Sibiu este foarte necesară și va face mult mai atractivă comuna noastră, completând eforturile pe care noi ca primărie le depunem ca să oferim cetățenilor condiții bune de viață”, a menționat primarul comunei Șura Mică, Valentin Ristea.

La rândul său, primarul orașului Ocna Sibiului Claudiu Predescu, a mulțumit Consiliului Județean Sibiu pentru demararea acestui proiect.

”Pentru noi, este important că se va moderniza accesul către stațiune dinspre Șura Mică și va continua moderizarea la ieșirea din oraș către Mândra. Orice îmbunătățire a infrastructurii rutiere este binevenită și aduce beneficii și confort și țin să amintesc despre recenta reabilitare a drumului județean DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea, dar și de proiectul pe care îl implementăm în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu pentru dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului”, a adăugat primarul Claudiu Predescu.

Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 89.344.597,75 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Truck & Bus – 328 de sancțiuni

Truck & Bus – Transportul public de persoane și de marfă, în atenția polițiștilor și a inspectorilor I.S.C.T.R.

Autovehiculele pentru transportul persoanelor și al mărfurilor au făcut obiectul unor ample acțiuni de control, desfășurate în perioada 11 – 17 octombrie de către polițiștii rutieri în strânsă colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R.. Activitățile de control Truck & Bus au fost organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Acţiunile au avut drept obiectiv principal creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și a transportului public de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 t.

Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii rutieri și inspectorii I.S.C.T.R. au vizat cu precădere:
◦ starea psiho – fizică a conducătorilor auto;
◦ depistarea șoferilor care efectuează acest gen de transport în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante;
◦ respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri;
◦ respectarea timpilor de conducere și de odihnă;
◦ respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport marfă și persoane;
◦ utilizarea centurilor de siguranță;
◦ valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Truck & Bus s-a lăsat cu permise reținute

Polițiștii sibieni din cadrul Serviciului Rutier Sibiu au acționat pe drumurile național – europene și pe cele județene și au verificat 524 de autovehicule de transport de marfă și transport de persoane, în urma controalelor fiind aplicate peste 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 111.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Pe A1, Sibiu – Hunedoara, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi Sibiu – Holdea au verificat 358 de autovehicule destinate transportului de marfă și de persoane și au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale în valoare de 125.000 de lei. Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii Truck & Bus au fost descoperite mai multe nereguli. Printre neregulile constatate de către polițiști amintim conducerea sub influența alcoolului, conducerea unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice, nerespectarea programului de conducere și odihnă, nereguli cu privire la funcționarea tahografului, supragreutate, neportul centurii de siguranță și altele.

Reprezentanții I.S.C.T.R. care au acționat atât pe DN 1, cât și pe A1, au verificat 176 de autovehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 214.000 de lei. 10 autovehicule au fost imobilizate, 4 dintre acestea pentru nereguli în utilizarea tahografului și 6 pentru supragreutate.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Hermannstadt joacă azi la Dej pentru 3 puncte

Hermannstadt face deplasarea din etapa 10 fara 4 jucători

În etapa 10 din Liga 2, A.F.C. Hermannstadt joacă în deplasare contra celor de la Unirea Dej, echipă care a a promovat în acest sezon în al doilea eșalon fotbalistic din România. Va fi ultima confruntare programată în această rundă. FCH ocupă locul 4 în clasament, cu 21 de puncte obținute, fiind singura grupare neînvinsă în cele nouă meciuri disputate până acum, iar Unirea Dej, de cealaltă parte, este pe locul 12, cu 11 puncte și o linie de 3 victorii, două rezultate de egalitate și patru înfrângeri.

Din lotul sibienilor vor lipsi atacantul croat Stjepan Plazonja, mijlocașul Andrei Lungu, ambii accidentați pentru o perioadă mai lungă, în timp ce fundașii Paul Antoche și Raul Opruț sunt incerți.

,,Am spus asta și în trecut și o spun și acum – scopul nostru în fiecare meci este victoria! Vrem să promovăm, așa că asta trebuie să facem – să câștigăm puncte, de preferință toate cele trei puse la bătaie în fiecare meci. Mă bucur că suntem neînvinși acum, la jumătatea sezonului regular, însă asta trebuie să ne motiveze, dar să ne și responsabilizeze, în egală măsură. Suntem acum pe locul 4, însă o victorie în meciul cu Unirea Dej ne-ar duce pe locul doi și ne-ar consolida poziția sus, în clasamentul Ligii 2. ”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenor principal A.F.C. Hermannstadt

Unirea Dej vs A.F.C. Hermannstadt va avea loc luni, 18.10.2021, ora 15:30, pe Stadionul Municipal din Dej.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Klaus Iohannis, cu mască în centrul Sibiului

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au venit la slujbă

Familia Iohannis a venit la Biserica Romano-Catolică din Piața Mare pentru a lua parte la Slujba de Duminică.

Klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă Carmen Iohannis au purtat mască de când au coborât din mașină.

Săptămâna trecută, când soții Iohannis au  participat la slujba de la Biserica Evanghelică, NU au purtat mască.

VIDEO AICI.

Fapt ce a adus un val de comentarii pe rețelele de socializare.

Rata de incidență raportată sâmbătă 16 octombrie era la Sibiu de peste 12 la mia de

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

SCJU a suplimentat paturile la ATI Covid. Acum sunt 34 de paturi

SCJU Sibiu a suplimentat numărul de paturi ATI pentru pacienții COVID în stare gravă

Conform ordinului 9490/04.10.2021 privind instituirea la nivelul unităților sanitare publice cu paturi a unor măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 precum și în contextul creșterii numărului de cazuri grave și foarte grave de COVD-19, care necesită suport respirator, SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru creșterea numărului de paturi ATI din zona roșie a unității sanitare.

Ca urmare a acestora, numărul paturilor ATI Covid a fost suplimentat cu 6, ajungând la 34. Cele 6 noi paturi sunt localizate în structura Modulară I din cadrul spitalului (modularul mic). În acest context, Secția Chirurgie Plastică a fost relocată, cu caracter temporar, la etajul II al Pavilionului Chirurgical.

SCJU Sibiu mai dispune de 76 de paturi pentru pacienții Covid-19 în cadrul secțiilor, în urma unei suplimentări cu 4 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale.
Precizăm că evoluția numărului de cazuri este monitorizată cu atenție pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea gestionării situației epidemiologice.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Poliția Locală desfășoară acțiuni pentru siguranța elevilor din 7 școli

Poliția Locală acționează pentru siguranța elevilor

Odată cu deschiderea noului an școlar, Primăria Sibiu și Tursib au pus la dispoziția elevilor autobuze pentru transportul elevilor în municipiul Sibiu care circulă pe șapte trasee pilot. În luna care a trecut de la începerea școlii Poliția Locală Sibiu este prezentă atât la bordul autobuzelor de pe traseele școlare, cât și în zona școlilor care le-au fost repartizate în responsabilitate.

De astăzi, un polițist local este prezent în fiecare autobuz școlar, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Agenții asistă la urcarea și coborârea elevilor din autobuz, asigurându-se că accesul se face pe ușa indicată și că elevii ajung cu bine la școală. De asemenea, agenții se asigură că școlarii și însoțitorii lor poartă corect masca de protecție. În această lună polițiștii locali nu au constatat abateri de la această obligație, dar i-au informat atât pe cei mici, cât și pe cei mari cu privire la această obligație pe care o au, de a se proteja pe ei și pe ceilalți, purtând masca.

Poliția Locală asigură ordinea și în preajma a șapte unități școlare care se află în responsabilitatea acesteia. De la începutul anului școlar, agenții de poliție sunt prezenți zilnic, atât la începerea cursurilor, cât și la încheierea acestora, la colegiile „Samuel von Brukenthal”, „Octavian Goga” (înainte de a intra în cursurile online), „Gheorghe Lazăr”, Economic, la Liceul de Artă și la școlile gimnaziale nr.13 și nr.18, obiective care le-au fost repartizate prin planul mai amplu pentru siguranța în zona unităților de învățământ, realizat în colaborare cu alte instituții din sistemul de ordine și siguranță publică.

”Aceștia au în vedere ca intrarea și ieșirea elevilor din școală să se facă în mod ordonat și în siguranță, verifică respectarea distanțării și purtarea măștii, inclusiv pe o distanță de 50 m în perimetrul școlilor. În această perioadă s-au aplicat doar avertismente, explicându-li-se mai întâi părinților și bunicilor obligația pe care o au. În următoarea perioadă se va trece și la aplicarea de amenzi.”, transmit reprezentanții municipalității.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top