Gândaci de la Județean, cu știința conducerii | 2023

Gândacii au fost ”deranjați” de lucrările de la demisol șă de vremea de afară

Gândacii filmați de un sibian în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență(SCJU) Sibiu, au apărut, spune managerul Daniel Chelcea, din demisolul Pavilionului Spital Nou, unde se efectuează lucrări de înlocuire a țevilor de apă caldă, apă rece și canalizare, fapt care a generat apariția gândacilor”.

VIDEO – Gândacii fac casă bună cu pacienții în 2023, și la Sibiu

Împotriva acestor insecte s-a acționat, conform răspunsului dat de reprezentanții spitalului, în luna august de 2 ori: prima dată în 3 august, iar a doua intervenție în ultima zi a lunii august.

De serviciile de deratizare și dezinsecție se ocupă firma sibiană ELSI COM. Contractul cu SCJU Sibiu are o valoare de 49.611,1 lei și este valabil până la sfârșitul anului.

Redăm mai jos, răspunsul integral transmis de Spitalul Județean Sibiu, prin biroul.

”Această situație a fost cunoscută și s-a acționat în consecință, luându-se măsuri suplimentare de dezinsecție. Nu a fost informat Consiliul Județean deoarece aceste intervenții sunt acțiuni uzuale, cu caracter repetitiv.

Din analiza imaginilor, reiese că acestea au fost surprinse la parterul Pavilionului Spital Nou, în zona centralei telefonice, la demisolul căruia se efectuează lucrări de înlocuire a țevilor de apă caldă, apă rece și canalizare, fapt care a generat apariția gândacilor. Totodată, un alt factor favorizat al apariției acestora a fost perioada de caniculă prelungită. Ultima acțiune de dezinsecție a fost efectuată în data de 3 august 2023, conform procesului verbal de recepție.

SCJU Sibiu are contract pentru servicii de deratizare și dezinsecție cu ELSI COM SRL, valabil până la data de 31 decembrie 2023, având o valoare de 49.611,1 lei cu TVA inclus.

Conform anexei la contract planul de acțiune este următorul: Luna Martie – dezinsecție etapa I; Luna Aprilie – dezinsecție etapa II; Luna Iunie – dezinsecție etapa III; Luna August – dezinsecție etapa IV; Luna Octombrie – dezinsecție etapa V; Luna Decembrie – dezinsecție etapa VI.

Aceste intervenții s-au efectuat conform planului. Suplimentar, în luna iulie a anului curent, reprezentanții firmei au fost solicitați suplimentar de trei ori în datele de 13 iulie, 20 iulie și 27 iulie. O nouă intervenție este planificată pentru data de 31 august 2023.

Vom monitoriza în continuare cu atenție situația cu scopul de a remedia problemele cu celeritate.”, Document semnat de managerul Dr. Daniel Chelcea și purtătorul de cuvânt, Decebal Toderiță.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Școala în satul tradițional. 14-20 august

Școala în satul tradițional. Măști, bijuterii și albine

Școala din Muzeul ASTRA are cursuri de luni până duminică, în perioada 14-20 august. Aceste ateliere-școală au loc în zona Etno Tehno Parcului din Muzeul în aer liber, între orele 10-13 și 14-18.

Școala în satul tradițional vă aduce un atelier educaţional despre confecționat bijuterii din metal alături de meșterul popular Andrei Buda!

În perioada 17-20 august 2023, joi – duminică, între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00, vom avea un atelier de confecționat măști tradiționale sub îndrumarea Meșterului Iulia Negoiță.

Vineri, 18 august, va fi pus în scenă atelierul apicol coordonat de muzeograful Liviu Velțan, în intervalele orare 10.00-13.00 și 14.00-18.00

La final de săptămână, ca de obicei, aveți ocazia să deveniți personaje în și de poveste, la teatru interactiv – ,,De nicăieri – aici, acolo, pretutindeni”, prestație #live interactivă, susținută de actorii de la teatrul Epic Education (sâmbătă& duminică, 19-20 august, de la ora 12)

Participarea la ateliere se face în baza biletului de intrare sau a abonamentului anual în muzeu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Gândacii fac casă bună cu pacienții în 2023, și la Sibiu | VIDEO

Gândacii, prieteni buni cu Spitalul județean de Urgență Sibiu

După ce au apărut în spațiul public imaginile cu gândacii care conviețuiesc cu pacienții internați în saloane Spitalului din Slatina, am primit de la un sibian imagini cu insecte într-o încăpere a Spitalului Județean Sibiu.

Inițial am crezut că acele imagini sunt vechi, iar sibianul anonim vrea să ne păcălească cu insecte filmate acum câțiva ani și în altă parte. Dar, nu! El a înregistrat cu telefonul acești „locatari” clandestini, în urmă cu câteva zile.

Gândacii au fost filmați în clădirea maternității noi a Spitalului Clinic Județean de Urgență, clădire care a beneficiat de ample lucrări de reabilitare.

Redăm mai jos mesajul transmis de Consiliul Județean Sibiu, sub tutela căruia se află cel mai mare spital din județ, în data de 10 august 2023, printr-o postare pe contul de socializare:

New look pentru clădirea „Maternității Noi” din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu!

Cunoscută sub denumirea de „Maternitatea Nouă”, deși aici funcționează și alte secții, clădirea de pe Bulevardul Coposu și-a schimbat aspectul prin ample lucrări de termoizolare și zugrăveli exterioare.

Schelele sunt îndepărtate rând pe rând, astfel încât se poate observa deja noul aspect exterior, mult mai plăcut ochiului.
Se remarcă fațada ventilată de pe capetele clădirii, acoperită cu plăci ceramice, dar și sistemul parasolar montat la geamurile dinspre curtea spitalului.

Lucrările sunt executate din fonduri europene nerambursabile obținute de către Consiliul Județean Sibiu.

Până la publicarea articolului Consiliul Județean Sibiu nu a răspuns solicitării noastre cu privire la acest subiect.

Știre în actualizare…

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Greva Foamei în fața Primăriei Sibiu. Bărbatul are 3 copii! | VIDEO – FOTO

Greva Foamei pentru a putea lucra în parcare

Greva foamei este forma de protest aleasă de Ioan Giurgiu, din Sibiu, după ce, mai bine de 2 ani a fost reclamat abuziv(susține acesta) de către un vecin. Bărbatul a intrat în grevă luni dimineață, la ora 7, când s-a așezat la baza statuii lui Samuel von Brunkenthal, din Piața Mare.

Are 50 de ani, și de aproape trei decenii, susține că meșterește la mașini în parcarea blocului situat pe Aleea Șteza din municipiul Sibiu. Din anul 2021, un vecin a început să îl reclame la Poliția Locală pentru activitatea pe care o desfășura. Ba mai mult, a fost chemată și garda de mediu pentru a verifica dacă sibianul intrat în grevă, poluează zona.

”Am recunoscut la toată lumea, inclusiv la doamna primar, că trebuie să fac ceva. Nu pot să întrețin 3 copii cu banii pe care îi câștig ca șofer. Deaceea mai meșteresc în fața blocului. Am făcut PFA, am obținut acord de funcționare de la Primărie, dar deageaba. Vecinii au continuat cu reclamațiile.”, nea spus Ioan Giurgiu.

Declarația integrală a bărbatului:

 

Picătura care a umplut paharul a fost ultima vizită a Poliției Locale, care l-a amendat pentru construcții ilegale. Asta pentru cele 2 dulapuri metalice pe care le-a așezat în spatele blocului.

”Sunt 2 dulapuri și același gard, pe care l-am vopsit. Nu este o altă construcție ilegală. Am ajuns să mă rog în genunchi să mă lase să lucrez.”.a mai spus Ioan Girugiu.

Acum, sibianul așteaptă un răspuns clar din partea Primăriei, în legătură cu situația s-a. Și speră să primească acceptul să meșterească la mașini în parcarea de lângă bloc.

 

 

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Școala în satul tradițional. 31 iulie – 6 august

Școala în satul tradițional. Brățări și bice

Școala din Muzeul ASTRA are cursuri de luni-duminică, 31 iulie – 6 august, în zona Etno Tehno Parc. Atelierele au loc zilnic între orele 10.00-13.00 și 14.00-18.00.

”În perioada 31 iulie 6 august, în zona Etno Tehno Parc, vor fi organizate aici atelierele educaționale interactive de confecționat brățări din fir textil și împletit bice și brățări din piele. Acestea vor fi coordonate și îndrumate de meșterii populari Rodica Ispas și Boghian Uwe.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Atelierul apicol, coordonat de muzeograf Liviu Velțan, are loc vineri, 4 august. Sâmbătă și duminică vă puteți transforma în personaje în și de poveste, la teatru interactiv – ,,Bine faci, bine găsești!”, prestație live interactivă, susținută de actorii de la teatrul Epic Education.

Participarea la ateliere se face în baza biletului de intrare sau a abonamentului anual în muzeu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Bărbat accidentat în Munții Făgăraș. 7 salvatori au intervenit

Bărbatul urca spre cabana Suru

Bărbatul a solicitat sprijinul salvamontiștilor după ce s-a accidentat pe traseul turistic spre Cabana Suru, din munții Făgăraș.

”Victima a suferit o entorsa la membrul inferior drept și nu a mai putut continua deplasarea.”, transmit salvamontiștii sibieni.

Salvamont Sibiu a trimis o echipa de 7 salvatori montani. Aceștia au intervenit pentru acordarea de prim ajutor.  După ce victimei i-au fost acordate a fost acordate îngrijirile necesare, aceasta a fost predată echipajului Serviciului de Aambulanță Județean Sibiu.

Conform salvatorilor montani, cauzele care au dus la accidentare au fost: echipamentul neadecvat și condițiile meteo nefavorabile.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Rețea de apă și canal de peste 2.6km, în Veterani

Rețeaua de apă și canalizare se extinde

Rețeaua măsoară 2,6 km de conducte de apă. Conductele se vor monta împreună cu căminele de vane, 20 de hidranți de incendiu de tip subteran și peste 130 de branșamente la proprietățile private. De asemenea, canalizarea se va extinde cu 1,2 km în acest cartier, urmând să se realizeze 58 de racorduri cu casele existente în zona care face obiectul proiectului.

“Prin contractul pe care l-am semnat zilele trecute vom extinde rețelele de apă și canalizare menajeră în zona mai dens construită. Valoarea investiției este de 3 milioane de lei, pentru care dorim să obținem finanțare europeană nerambursabilă din PNRR. Ulterior, vom moderniza și drumurile din această zonă.”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul încheiat prevede amenajarea rețelelor de apă și canalizare menajară în perimetrul delimitat de străzile general Gheorghe Mărdarescu – căpitan Gheorghe Ignat – general Grigore Baștan – general Nicolae Dăscălescu – Dimitrie Cunțan – Nicolae Branga. Perimetrul cuprinde străzile: general Gheorghe Mărdarescu, aviator Gheorghe Bănciulescu, general Nicolae Dăscălescu, Dimitrie Cunțan, Nicolae Branga, căpitan Gheorghe Ignat, general Carol Davila, căpitan Valter Mărăcineanu – tronson I.

Termenul de finalizare a acestor lucrări este de 5 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se va putea lucra.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Irina Pușa are 14 ani și a plecat iar de acasă

Irina este din Brateiu și a mai plecat de acasă în urmă cu 4 luni

Irina Pușa Lingurar este o minoră în vârstă de 14 ani, care a plecat iar de acasă, fără a mai reveni. Au trecut 4 luni de la ultima ecapadă a fetei. Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acesteia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
”La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 03,30, polițiștii sibieni au fost sesizați de către o tânără cu privire la faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 01,00, sora sa, LINGURAR IRINA PUȘA,  în vârstă de 14 ani, a plecat voluntar într-o direcție necunoscută, fără a mai reveni la domiciliu, în localitatea Brateiu, jud. Sibiu.”, transmite Poliția Sibiu.

Semnalmente: înălțime 150 cm, greutate 60 de kg, păr lung, brunet, ochi verzi, ten alb. În momentul plecării, minora purta un tricou de culoare alb, fustă lungă de culoare roșu, pantofi sport de culoare alb. Nu se cunosc eventuale semne particulare.

Cetăţenii care pot oferi informaţii despre această minoră sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

CJ Sibiu. 5 poduri degradate, încă sunt folosite

CJ Sibiu. Două asocieri de firme din Sibiu și Cluj vor construi cinci poduri din fonduri nerambursabile

CJ Sibiu a contractat finanțări nerambursabile prin Programul „Anghel Saligny”.  Au fost încheiate licitațiile prin care vor fi asigurate proiectarea și execuția a cinci poduri care  se află într-o stare avansată de degradare de foarte mulți ani. Unele dintre acestea au fost realizate din fier și lemn, iar în momentul de față constitutie un real pericol, nemaiputând să ofere participanților la trafic siguranță în utilizare.

Prin investiția derulată de CJ Sibiu, noile poduri vor avea structuri din oțel și beton, inclusiv trotuare și balustrade pentru pietoni.

Asocierea de firme condusă de Prodial SRL Sibiu, formată din Pod – Proiect SRL și Total NSA AG Construct, a câștigat contractele de proiectare și execuție lucrări pentru trei poduri amplasate astfel: DJ 104E (km. 3) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 3.464.148,93 lei, fără TVA; DJ 105H Arpașu de Sus, la valoarea de 4.381.035,38 lei, fără TVA; În centrul localității Sadu, la valoarea de 4.270.398,47 lei, fara TVA.

Alte două poduri vor fi proiectate și construite de asocierea Dacia Faber SRL (leader) și Cadsil SRL, ambele din Cluj: DJ 104F, între Săcădate și Nou Român, la valoarea de 6.228.955,64 lei, fără TVA; DJ 104E (km. 4) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 1.170.532,00 lei, fără TVA.

„Valoarea cumulată a celor cinci poduri depășește 19,5 milioane de lei, sumă care, la prima vedere, poate fi mică, însă beneficiile directe asupra comunităților pe care le deservesc sunt foarte mari”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Potrivit documentației de licitație, prestatorii au obligația de a realiza proiectele tehnice în maximum 4 luni, în timp ce lucrările de construire au termene de execuție cuprinse între 12 și 18 luni.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top